Keresés
KategóriákPericoli EWD 31/0,75 6 ALU 3~ axiál ventilátor

Nagyítás Pericoli EWD 31/0,75 6 ALU 3~ axiál ventilátor
Nettó:

116 982 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Pericoli EWD 31/0,75 6 ALU 3~ axiál ventilátor termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Pericoli EWD 31/0,75 6 ALU 3~ axiál ventilátor termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Az axiális ventilátorok forgó lapátjai a levegőt a tengelyirányú áramlásra késztetik. Az ilyen ventilátorokat igen sok területen használják. A legtöbb háztartásokban használt készülék is ilyen típusú. Ezek többsége egyszerű kerek furattal ellátott lemez alakú állórészben van szerelve, az esetek többségében a ventilátor forgórészt (járókereket) közvetlenül a hajtó motor tengelyére erősítik fel. Az asztali ventilátorok motorja egy stabil talpra van erősítve és a balesetek elkerülése végett hálóval van körülvéve.

A nagy ipari berendezéseknél ventilátor háza lemezből készült cső szokott lenni, a ventilátor tengelye két csapágyban forog, hajtását pedig ékszíjjal vagy rugalmas tengelykapcsolón keresztül nyeri legtöbbször indukciós villanymotortól. A nagy ventilátoroknál a jó hatásfok jelentősen befolyásolja a költségeket. Ezért ezek általában acéllemezből készült csavart lapátokkal készülnek, a még igényesebb kivitelezés esetén pedig a lapátok keresztmetszete szárnyszelvény alakú. Az elcsavarásra azért van szükség, mert a nagyobb sugáron elhelyezkedő keresztmetszetnek a forgásból származó érintőirányú sebessége nagyobb, mint a tengelyhez közelebb fekvőnek, a levegő belépési sebessége viszont mindkét helyen azonos, így az ütközésmentes relatív áramlás biztosítása céljából a lapátokat célszerű elcsavarni.

Ritkábban a lapátokat üzemen kívül elforgathatóra alakítják ki (a lapátok állásszögét változtatják néhány fokozatban), ami lehetővé teszi a változó áramlási mennyiség igényéhez legjobban alkalmazkodó geometria megvalósítását.

A háztartási ventilátorok egyik legfontosabb szempontja a zajszegény kivitel kialakítása. Nagy tömegben forgalmazott készülékek legtöbb alkatrészét ma műanyagból vagy forgácsmentes megmunkálással gyártják, ami a költségek csökkentése mellett a nagyobb alakhűséget is biztosítja.

Az axiális ventilátorok mérete és teljesítménye széles határok között változik a számítógépek mikroprocesszorait hűtő miniatűr szerkezetektől a szélcsatornák hatalmas egységéig. Az ipari ventilátorok szokásos csőátmérői 300–400 mm-től 1800-2000 mm-ig terjed, az előállított statikus nyomáskülönbség 800 Pa vagy annál kevesebb.

EWD 31 axiál ventilátor ismertető (angol nyelvű)

EOS ékszíjhajtású ventilátorok ismertető

EOS ékszíjhajtású ventilátorok használati utasítás

EOS ékszíjhajtású ventilátorok prospektus (angol nyelvű)

Visszajelzés
A Tart-Tech Kft. webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás